top of page

Το Πράσινο Αστέρι

Το Πράσινο Αστέρι - Αύγουστος Κορτώ

Το Πράσινο Αστέρι είναι το τελευταίο βιβλίο του συγγραφέα Αυγούστο Κορτώ. Ένα βιβλίο που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Στους περισσότερους αναγνώστες ο συγγραφέας είναι γνωστός, για μένα είναι η πρώτη επαφή με τη πένα του. 

Γιατί αν μια μέρα μοναξιάς έμοιαζε με χρόνο, πώς θα’ ταν η βδομάδα, ο μήνας, χωρίς ένα χαμόγελο, χωρίς ένα χάδι;

Το Πράσινο Αστέρι με άγγιξε πριν ακόμα το διαβάσω. Η ιστορία της Μοκοσάντα είναι μια ιστορια που θα αγγίξει τον καθέναν μας και θα ξυπνήσει το παιδί που κοιμάται μέσα μας. Η ζωή έχει πολλές, καθημερινές δυσκολίες καιτο βιβλίο έρχεται να δώσει φως ελπίδας και αγάπης. Ένα βιβλίο με την ματιά της παιδική αθωότητα που συνδέει τη φαντασία με την πραγματικότητα.  Ένα ταξίδι πίστης σε κάτι καλύτερο, σε ένα κόσμο που μπορούμε να δούμε με τη ψυχή ενός παιδιού.

Ένα ταξίδι με οδηγό τη φιλία και την αγάπη. 

Ο κόσμος, μονολόγησε, είναι αληθινός μόνο αν έχεις κάποιον να στο δείξει. 
 

Το Πράσινο Αστέρι είναι ένα βαθιά συγκινητικό βιβλίο με όλα τα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ο καθένας. Χαρά, λύπη, αγάπη, ελπίδα, απώλεια, φόβο, αγωνία, θάνατο κι όλα αυτά, ώσπου να βρούμε στο δρόμο, το δικό μας Πράσινο Αστέρι. Εκείνο της αντάμωσης. 


Ξάφνου, το χέρι της έπιασε κάτι μαλακό και γνώριμο στην υφή, και τραβώντας το ξέθαψε: ήταν η άκρη μιας κόκκινης κουβέρτας- αλλά όχι μιας οποιαδήποτε κουβέρτας…
 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ 

Η μικρή Μοκοσάντα φεύγει απ' το χωριό της λίγο πριν ξεσπάσει εμφύλιος. Οδηγός της το πράσινο αστέρι, όπου ζουν, παντοτινά ευτυχισμένες, οι ψυχές των καλών ανθρώπων.

Στο ταξίδι της συναντά ζώα που γίνονται φίλοι της, κι όλοι μαζί αναζητούν την Αλτάντα, το πέρασμα των κόσμων, γιατί η Μοκοσάντα ονειρεύεται να ξαναδεί τον πατέρα της, που έχασε μικρή, κι ίσως ακόμα και τη μάνα της, γιατί δεν ξέρει τι απόγινε όταν ο πόλεμος κατάπιε το Μοκόσο.

Ο Ίκο-Ίκο, το πεινασμένο, φοβισμένο λυκάκι. Ο Λίτολο, ο μελαγχολικός γύπας. Η Ζουζούτα, το μικρό βασανισμένο φίδι. Κι εσείς, οι αναγνώστες της περιπλάνησής τους, κάτω απ' τη λάμψη του πράσινου αστεριού.

Ένα μυθιστόρημα για τη φιλία και την αγάπη. Μια περιπέτεια για τον άλλο κόσμο, που ζει μέσα μας. Μια ιστορία σαν παραμύθι, για παιδικές ψυχές - σ' ό,τι σώμα κι αν κατοικούν. 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Αύγουστος Κορτώ

Ο Αύγουστος Κορτώ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, 1979. Είναι Έλληνας συγγραφέας και μεταφραστής.


 Δπούδασε στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Το 1999 δημοσίευσε την πρώτη συλλογή διηγημάτων του, το Βιβλίο των βίτσιων, και έκτοτε ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή και τη μετάφραση. Ζει πλέον στην Αθήνα, στα Εξάρχεια.


Στα πρώτα βιβλία του ήταν επηρεασμένος από τα έργα του μαρκήσιου Ντε Σαντ, σε επόμενα όμως πραγματεύεται θέματα όπως ο θάνατος, η κατάθλιψη (την οποία αντιμετώπισε και ο ίδιος),η μητρότητα και η αγάπη. Επιρροή στο έργο του είχε η αυτοκτονία της μητέρας του. Η ζωή της αποδίδεται μυθιστορηματικά στο Βιβλίο της Κατερίνας που έχει μεταφερθεί και στο θέατρο.


Εκτός από μυθιστορήματα, έχει γράψει ποιήματα, θεατρικά, παιδικά έργα και μεταφράζει κυρίως σύγχρονη αμερικανική πεζογραφία. Έγραψε ακόμη το σενάριο και τη μουσική της ταινίας Τεστοστερόνη του Γιώργου Πανουσόπουλου.Είναι, τέλος, παραγωγός σε διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

54 Προβολές2 Σχόλια

2件のコメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
ゲスト
1月02日
5つ星のうち5と評価されています。

Ακόμα μια όμορφη άποψη. Καλή χρονιά

いいね!
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ
1月03日
返信先

Ευχαριστώ πολύ 💜. Καλή χρονιά με υγεία.

いいね!
bottom of page